کوددهی به درخت زیتون و توصیه کودی بهینه برای زیتون
میزان استفاده و نوع کودهای شیمیایی برای درخت زیتون بستگی به سن درخت و همچنین بارور یا غیر بارور بودن آن دارد .
1- برای درختان جوان و غیر بارور در هر هکتار اوره و بیوفسفات Kg 200،کلرید پتاسیم 150Kg ،اسیدبوریک Kg 25، سولفات روی و سولفات آهن بترتیب 50-25 kg استفاده می شود .
روش مصرف کودهای فوق بصورت چالکود می باشد . برای این درختان استفاده از کود حیوانی پوسیده به میزان 2 تن در هکتار می باشد .
2- بطور کلی برای درختان بارور در هر هکتار اوره، بیوفسفات طلائی، کلرید پتاسیم بترتیب 250 ،400 و 200 کیلوگرم و اسیدبوریک، سولفات روی و سولفات آهن هر کدام 50 کیلوگرم در هکتار توصیه می شود .
بطور خاص درختان بارور به دو دسته درختان بارور 6 - 15 سال و درختان بارور بیشتر از 15 سال تقسیم می شوند که برای هر کدام توصیه کودی خاصی وجود دارد .
کوددهی به درخت زیتون و توصیه کودی به درختان زیتون بارور 15 - 6 سال
برای هر درخت : ازت و نیترات آمونیوم (سولفات آمونیوم) دو کیلوگرم ؛ پتاسیم و سولفات پتاسیم یک کیلوگرم؛ فسفر و بیوفسفات طلائی 750 گرم؛ منیزیم، سولفات منیزیم و گوگرد یک کیلوگرم؛ آهن، سولفات آهن و سولفات روی 250 گرم ؛ بُر و اسیدبوریک 150 گرم؛ منگنز و سولفات منگنز 150 گرم ؛ مس و سولفات مس 100 گرم
کوددهی به درخت زیتون و توصیه کودی به درختان زیتون بارور بیشتر از 15 سال
برای هر درخت : ازت و نیترات آمونیوم (سولفات آمونیوم) سه کیلوگرم؛ پتاسیم و سولفات پتاسیم 1/5 کیلوگرم ؛ فسفر و بیوفسفات طلائی 1000 گرم ؛ منیزیم و سولفات منیزیم 1/5 کیلوگرم؛ گوگرد، آهن، بر و اسیدبوریک 250 گرم ؛ روی و سولفات روی 250 گرم؛ منگنز و سولفات منگنز 150 گرم؛ مس و سولفات مس 100 گرم.
پتاسیم، فسفر، منیزیم، ریزمغذی ها و دو سوم ازت در اواخر زمستان و اوایل بهار و بقیه ازت در اواخر بهار مصرف شود . از آنجائی که سیستم ریشه های تغذیه کننده زیتون در نزدیکی تنه و تقریبا در سطح قرار دارند ، لذا باید کودهای مورد نظر در زیر سایه انداز درخت قرار داده شوند . ازت زمانی که خاک هنوز خیس است بعد از آبیاری به صورت پخش سطحی به کار برده می شود ولی فسفر، پتاسیم، منیزیم و کودهای محتوی عناصر ریزمغذی با حفر چالکود و مخلوط کردن با کود الی در عمق خاک قرار داده می شوند .
استفاده از کودهای حاوی گوگرد، به دلیل نقش این عنصر در سنتز روغن و نیز بهبود خواص شیمیایی خاک قلیایی توصیه می شود . در باغ های دیم و نیز در باغ هایی که با آب شور آبیاری می شوند بهتر است ازت، فسفر و پتاسیم به صورت محلول پاشی استفاده شوند . به همین منظور اوره، سولفات پتاسیم و منوآمونیوم فسفات هر یک با غلظت دو درصد بکار برده می شود . محلول پاشی فسفر و پتاسیم در اواخر فروردین ماه ولی محلول پاشی اوره هر دو هفته یکبار از اواخر شهریور ماه انجام می شود . محلول پاشی ریز مغذی ها نیز در صورت نیاز بایستی دو هفته قبل از باز شدن کامل گلها و یا در اواخر فروردین ماه انجام شود .