تکثیر و ازدیاد گل محمدی
گل محمدی را می توان از راه قلمه زدن، پاجوش، خوابانیدن و پیوند زدن بر روی پایه های وحشی تکثیر کرد. به طور معمول از راه قلمه زدن شاخه های نیمه وحشی در پاییز و بهار و یا از روش ویژه پاجوش زایی، ازدیاد آن انجام می گیرد.
قلمه زدن گل محمدی و تکثیر گل محمدی از طریق قلمه
یکی از روش های ازدیاد تکثیر به وسیله قلمه است که هنگام تابستان، قلمه ها از شاخه های نیمه وحشی به طول 10 تا 15 سانتیمتر انتخاب می شود. همه برگها را برای جلوگیری از تبخیر بیش از اندازه بریده و سپس از زیر هر یک از جوانه ها، قلمه را صاف بریده و در هوای آزاد، در خاک سبک و ماسه ای می کارند.
تکثیر گل محمدی از طریق پاجوش
معمولاً گل محمدی به صورت پاجوش تکثیر می شود تا بنیه و گلدهی آن افزایش یابد. روش متداولتر تکثیر گل محمدی کشت پاجوش است، گل محمدی پاجوش های زیادی تولید می کند و در شرایط وفور آب تعداد پاجوش های تولید شده بیشتر خواهد بود. پاجوش های ریشه دار را معمولا در فصل خواب گل محمدی از پایه مادری جدا می کنند. این عملیات را می توان در دو زمان متفاوت انجام داد. نخست از اواسط آبان ماه به بعد یعنی زمانی که پایه مادری خزان کرده و به خواب رفته است و دوم پیش از بیدار شدن پایه مادری.
تکثیر گل محمدی از طریق بذر
نوع دیگر ازدیاد گل محمدی به وسیله بذر است که به دو هدف انجام می گیرد:
الف) برای به دست آوردن واریته های تازه.
ب) برای تهیه پایه پیوندی.
تکثیر گل محمدی از طریق پیوند
نوع دیگر ازدیاد گل محمدی ازدیاد از طریق پیوند است. روی هم رفته انواع رزها را به وسیله پیوند شکمی و یا ساده T انگلیسی تکثیر می کنند. متداولترین پیوند در گل سرخ، پیوند شکمی است که در پایان بهار و آغاز تابستان، جوانه بیدار و دیگری پایان تابستان و آغاز پاییز جوانه خواب انجام می گیرد. پیوند بهار را باید زود انجام داد تا رسیدن زمان آغاز سرما رشد و نمو کافی کند و نیرومند و خشبی شود و استواری آن در برابر سرما افزایش یابد. به عکس آن، پیوند پاییزه را اندکی دیرتر می زنند تا پیوندک تا هنگام رسیدن سرما، تنها جوش خورده ولی رشد و نمو نکرده باشد. در غیر این صورت پیوندک ها در برابر سرمای زمستان تاب نیاورده و از بین خواهند رفت.
تکثیر گل محمدی از طریق کشت بافت
یکی از روش های نوین تکثیر گل محمدی، روش کشت بافت می باشد. از مزایای کشت بافت می توان به تولید انبوه و سریع یک پایه مطلوب، عدم انتقال آلودگی و بیماری ها، سرعت رشد و استقرار بالای گل محمدی اشاره کرد که در کشت این گیاه در اراضی شیب دار این موارد اهمیت زیادی دارد.