ارقام تجاری و پر محصول گردو
مهمترین ارقام تجاری گردو عبارتند از:
چندلر و فرنور:
هردو دیرگل بوده و باردهی جانبی بالایی دارند.
یوریکا:
نسبتاً دیر گل بوده و باردهی جانبی بالایی دارد.
پاین:
زود بارده بوده و باردهی بالایی دارد. درز میوه سفت و اندازه ی آن متوسط است. باردهی جانبی و هموگامی بالایی دارد و نسبت به کرم سیب و بلایت حساس است.
فرانکت:
دیرگل، دیر بارده، میوه با پوست سخت، کشیده، ناصاف، کوچک و بدون منفذ، که درختانی بزرگ و با رشد عمودی هستند.
آشلی:
کیفیت مغز مرغوب بوده و عملکرد بالایی دارد.
سر:
پر محصول، با باردهی جانبی متوسط، کیفیت بالای مغز و جثه ی درخت بزرگ می باشد.
چیکو:
زودرس بوده و عملکرد بالایی دارد.
هارتلی:
دانه های درشت، مغز سفید، پوست چوبی نازک و روشن و منفذ میوه سفت، طعم خوب و با باردهی جانبی، مقاوم به کرم سیب و بلایت گردو می باشد.
کارپاتین:
درصد بالای مغز و مقاومت بالا به سرمای زمستان را دارا می باشد.
فرنور و چندلر از ارقام دیرگل هستند و به علت دیرگلدهی نسبت به گردوهای ایرانی با خطر سرمای بهاره مواجه نمی شوند. در سال های اخیر بیشترین رقم کاشته شده در دنیا می باشند. هر دو رقم قدرت رشد نسبتاً کم، زودبارده و پرعملکرد هستند و از کیفیت خوبی از نظر مغز برخوردار هستند و همدیگر را گرده افشانی می نمایند. با این حال بهتر است از ارقام گرده افشان شامل فرانکت، فرنت و روند نیز در باغ چند اصله ایی کشت گردد. فواصل کشت 7 در 7 متر در خاک های لوم سیلتی و خاک های لوم شنی 6 در 6 مناسب است. باردهی از سال چهارم شروع می شود ولی باردهی اقتصادی از سال دهم آغاز می شود.
انتخاب نهال گردو قبل از احداث باغ اهمیت مضاعفی دارد. نهال خوب همانند فوندانسیون یک بنا عمل می کند. یکنواختی باغ (امکان برداشت مکانیزه)، زودباردهی، افزایش کمی و کیفی عملکرد، دیربرگدهی (کاهش سرمازدگی) از مزایای باغات پیوندی گردو می باشند. در گذشته ای نه چندان دور، ازدیاد درختان گردو توسط کاشت بذر و بدون پیوند صورت می گرفت. در این روش با آنکه هزینه تولید نهال کمتر است ولی در طی ازدیاد جنسی خواص پایه های مادری پایدار نمی ماند با وجود این، چون بذرهای خوب دارای برخی ویژگی های خوب، ولو ناپایدار هستند، بهتر است اگر منظور، ازدیاد از طریق بذر باشد، حتماً بذرهایی را برای تکثیر و کاشت انتخاب کرد که از درختان سالم، پربار و خوش فرم با میوه پوست نازک، پر مغز، مغز سفید و سالم و بازارپسند باشند. بهترین زمان کاشت بذر گردو اواسط اسفند ماه پس از اجرای عملیات استراتیفیه در لای ماسه مرطوب به مدت 2 ماه می باشد. قبل از استراتیفیه نیز بذر گردو به مدت72 ساعت در آب (با 2 بار تعویض آب) خیس گردد. کاشت مستقیم پاییزه گردو نیز امکان دارد. یک یا دو سال پس از رشد نهال می بایست با ارقام برتر و تجاری پیوند شوند. پیوند گردو در مقایسه با سایر درختان میوه با مشکلاتی نظیر عدم دسترسی به پیوندک، پیوندک دهی کم در پاسخ به هرس و حساسیت به عوامل محیطی در زمان پیوند زنی و نیز ضخامت پوست و ترکیبات قابل اکسید فنولها مواجه می باشند. بنابراین نوع پیوند و زمان پیوند و نحوه بستن محل پیوند از اهمیت بخصوص برخوردار است. امروزه به لطف تحقیقات انجام گرفته روشهای موثری برای پیوند گردو تعیین شده است و دسترسی به نهال های پیوندی ارقام تجاری گردو به سهولت امکان پذیر است.