سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

ارزش غذایی سیب زمینی و مواد تشکیل دهنده سیب زمینی

کربوهیدرات هایی که در سیب زمینی استفاده می شوند، به شکل نشاسته یا قندهای آزاد و کربوهیدرات های بدون استفاده به شکل فیبرهای غذایی مشاهده می شوند. میزان نشاسته بسته به ژنوتیپ ( رقم مورد کشت ) و شرایط محیطی متغیر است. با این حال به طور متوسط میزان آن حدود 10تا 20 درصد وزن تر غده هاست.

میزان نشاسته مقاوم در سیب زمینی خام بالاست. هضم این نشاسته برای دستگاه گوارش انسان دشوار است. بنابراین کمتر کسی علاقه مند به مصرف سیب زمینی خام است. میزان نشاسته مقاوم پس از پخت در سیب زمینی بسیار کم و ناچیز خواهد بود. سیب زمینی دارای مقادیر درخور توجهی از انواع ویتامین هاست که برای مصرف غذایی انسان بسیار مناسب است. ویتامین C یکی از این ویتامین هاست که در سیب زمینی به دو فرم آل- اسکوربیک اسید ( L-AA ) و مونو دی هیدرو اسکوربیک اسید(MDHA ) دیده می شود. کارکرد بیولوژیکی آل- اسکوربیک اسید خواص آنتی اکسیدانی است. در انسان هر دو فرم این ویتامین فعال هستند. با این حال مونو دی هیدرو اسکوربیک اسید می تواند به فرم آل- اسکوربیک اسید شکسته شود.


54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

بعد از دوره پس از برداشت اکثر مقادیر آل- اسکوربیک اسید و مونو دهیدرو اسکوربیک اسید کاهش می یابند؛ زیرا مولکولهای مونو دهیدرو اسکوربیک اسید به دهیدرو اسکوربیک اسید (DHA ) تبدیل می شوند و در ادامه به 2 و 3 دکتوگلوکونیک اسید تجزیه می شود که دیگر فعال نیست. در چند سال اخیر تحقیقات زیادی بر روی ماده آکریالمید که در محصولات تهیه شده از سیب زمینی سرخ شده یا پخته دیده می شود، انجام شده است. این ماده اساساً در غذاها در واکنش آسپاراژین با قندهای احیایی ( قندهای ساده ) به عنوان جزئی از واکنش میلارد ایجاد می شود. آکریالمید ماده ای سمی است که بر روی اعصاب تاثیر می گذارد. در غده های سیب زمینی مقادیری از ممانعت کننده های فعالیت آنزیم پروتئاز وجود دارد که از فعالیت تریپسین، کموتریپسین و دیگر انواع پروتئازها جلوگیری می کند و بدین ترتیب موجب کاهش توانایی هضم و ارزش بیولوژیکی پروتئین های واردشده به معده می شود. با این حال بسیاری از این گونه مواد با جوشاندن یا دیگر

فرایندهای حرارتی غیرفعال می شوند. بنابراین به طور خلاصه می توان گفت که سیب زمینی فواید تغذیه ای متعدد و فراوان و در عین حال تأثیرات نامطلوب کم و معدودی دارد که متأسفانه اکثر مردم از آن بدرستی آگاه نیستند. در این خصوص آموزش مردم برای اطلاع از نحوه صحیح فرآوری سیب زمینی و درنتیجه افزایش میزان مصرف سیب زمینی در جهان مفید و مؤثر است.

 ترکیبات سیب زمینی

غده سیب زمینی از نظر غذایی بسیار با ارزش بوده و دارای انواع ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، کارتنوئیدها و چربی است. ترکیبات سیب زمینی در جدول زیر نشان داده شده است.

ارزش غذایی سیب زمینی و مواد تشکیل دهنده سیب زمینی

درصد ماده خشک سیب زمینی

درصد ماده خشک غده در سیب زمینی بویژه برای کارخانجات فرآوری اهمیت دارد. معمولاً حد پذیرفته کارخانه ها برای تحویل گرفتن سیب زمینی برای تهیه خلال 5/19 و برای تهیه چیپس 20 درصد است؛ اما برای مصارف تازه خوری معمولاً از ارقام جدید با درصد ماده خشک 19 درصد و بالاتر استفاده می شود. معمولاً استفاده بیش از حد کودهای نیتروژن دار باعث کاهش درصد ماده خشک غده می شود. مدیریت صحیح استفاده از کودهای مصرفی ( بویژه نیتروژن و پتاسیم ) نقش مثبتی در افزایش درصد ماده خشک غده دارد.

محصولات آموزشی مرتبط با زراعت و اصلاح نباتات


5,000 تومان10,000 تومان
علائم و نقش عناصر غذایی پر مصرف در گیاهان زراعی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت سویا

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت پنبه

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت نخود

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت لوبیا

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت کلزا

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی کاشت کنف و تولید الیاف از این گیاه

34,000 تومان68,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت گلرنگ

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت چغندر قند

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کنجد

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت ارزن

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کینوا

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت پیاز

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت یونجه

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت داشت و برداشت سورگوم

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت ماش

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت عدس