سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

تأثیر عوامل محیطی بر رشد سیب زمینی

سیب زمینی از لحاظ خصوصیات اکولوژیکی، انعطاف زیادی دارد و از حدود دایره قطبی تا نواحی استوایی کاشته می شود؛ اما در آب وهوای سرد و خشک، بهترین رشد را دارد. به همین دلیل، مناطق کوهستانی، بهترین نقاط رویش طبیعی این گیاه محسوب می شوند.

بیشترین توسعه جوانه های جوان سیب زمینی، در حرارت 13 تا ۱۹ درجه سانتی گراد خاک صورت می گیرد. نقطه انجماد سیب زمینی، 3 - درجه سانتی گراد است. بنابراین، یخبندان جزئی شب را تحمل می کند. کمترین درجه حرارت برای ذخیره شدن مواد غذایی در غده 2  درجه سانتی گراد است. سیب زمینی تقریباً در تمام استان های ایران ( از مناطق بیابانی تا مناطق مرطوب کرانه دریای خزر) کشت می شود؛ ولی سه ناحیه عمده تولید سیب زمینی در کشور عبارتند از:


54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

         •منطقه البرز

این منطقه، از آذربایجان شرقی در شمال غربی کشور تا خراسان در شمال شرقی امتداد دارد و استان های اردبیل، زنجان و گرگان از مراکز عمده تولید سیب زمینی در این ناحیه هستند.

         •منطقه زاگرس

این منطقه، از قسمت غربی حوزه البرز به طرف جنوب شرقی تا مرکز ایران امتداد دارد. شهرستان های همدان، اراک، فریدن و اصفهان، از مراکز عمده تولید سیب زمینی در این ناحیه محسوب می شوند. به طور کلی، در مناطق مرتفع، سیب زمینی در ارتفاع بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری سطح دریا تولید می شود. بیش از ۹۰ درصد سطح زیرکشت سیب زمینی در کشور، متعلق به این مناطق است.

         •منطقه نواحی خشک و کم ارتفاع

بخشی از تولید سیب زمینی کشور نیز متعلق  به نواحی خشک و کم ارتفاع جنوب ایران بویژه استان های فارس، هرمزگان، خوزستان و قسمتی از سیستان و بلوچستان است.

در گیاه سیب زمینی آغاز غده دهی یکی از مهمترین مراحل رشدی به شمار می آید که عملکرد نهایی به طرز چشمگیری به آن وابسته است. در این گیاه تعداد غده ها یکی از اجزای عملکرد به شمار می آید که افزایش آن به طور مستقیم باعث افزایش عملکرد سیب زمینی می شود.

تعداد غده های سیب زمینی اساساً به چند عامل بستگی دارد:

رقم مورد کشت، سن فیزیولوژیکی بذر، دما و رطوبت و میزان مواد غذایی خاک، طول روز و شدت تشعشع محیط، میزان هورمون ها و تنظیم کننده های رشد و شدت ابتلا به بیماری های گیاهی.

به طور کلی شروع غده دهی معمولاً  5 تا ۷ هفته بعد از کاشت غده های بذری آغاز می شود. طی این مدت مواد فتوسنتزی تولیدشده توسط اندام های سبز هوایی گیاه برای رشد استولون ها و آغاز غده دهی مصرف می شود. بنابراین تعداد غده زیاد به شرایط محیطی مناسب و مدیریت مطلوب مزرعه در این دوره زمانی نیازمند است.

محصولات آموزشی مرتبط با زراعت و اصلاح نباتات


5,000 تومان10,000 تومان
علائم و نقش عناصر غذایی پر مصرف در گیاهان زراعی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت سویا

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت پنبه

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت نخود

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت لوبیا

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت کلزا

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی کاشت کنف و تولید الیاف از این گیاه

34,000 تومان68,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت گلرنگ

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت چغندر قند

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کنجد

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت ارزن

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کینوا

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت پیاز

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت یونجه

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت داشت و برداشت سورگوم

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت ماش

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت عدس