سبد خرید

فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری

روش دانلود: ارزان و فوری

روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز

چرا باید زعفران بکاریم و اهمیت زعفران

اهمیت زعفران

زعفران با نام علمی Crocus Sativus از جمله محصولات صادراتی کشاورزی ایران است که در وضعیت اقتصادی و اجتماعی زعفران کاران که عمدتاً جزء مناطق خشک و کم باران است، تاثیر قابل توجهی دارد.

زعفران به عنوان سلطان و گران بهاترین ادویه جهان معروف است که از کلاله آن به دلیل داشتن مواد رنگی و معطر در طباخی، قنادی و در تولید داروها استفاده می شود.

اهمیت زعفران کاری در ایران از جنبه های گوناگون، نظیر بهره وری بالای آب در مقایسه با سایر گیاهان زراعی و باغی ( با توجه به اینکه سطح وسیعی از اراضی قابل کشت ایران در مناطق

خشک و نیمه خشک واقع شده اند ) ، اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها ( با توجه به

سیاست دولت مبنی بر تمرکز زدایی ازشهرهای بزرگ )، درآمد زایی آن نسبت به سایر گیاهان زراعی و باغی ( تنها گیاهی است که واحد خرید و فروش آن به جای تن و کیلوگرم، مثقال و

گرم می باشد ) و همچنین از لحاظ توسعه صادرات غیر نفتی ( با توجه به سیاست دولت مبنی بر افزایش صادرات غیرنفتی ) قابل بررسی می باشد.

 

عواملی که باعث کشت زعفران به عنوان گیاه استراتژیک گردیده عبارتند از:

زعفران به آب کمی نیاز دارد

مهمترین عامل گسترش و توسعه این گیاه در مناطق خشک و کم آب، نیاز کم این گیاه به آب آبیاری است. حداکثر نیاز آبی این گیاه حدود 6 هزار متر مکعب می باشد. نکته مهم و قابل تامل این که این گیاه زمانی به آب نیاز دارد که سایر گیاهان زراعی نیاز به آب نداشته یا اینکه کمتر به آب آبیاری نیاز دارند. نیاز آبی این گیاه از حدود نیمه مهرماه شروع و تا حدود نیمه اردیبهشت ماه ادامه دارد.

زعفران ایجاد اشتغال می کند و از مهاجرت جلوگیری می کند.


54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

با توجه به اینکه عملیات کاشت، داشت، برداشت زعفران با نیروی انسانی انجام می گیرد و تقریباً ادوات خاصی بکار نمی رود، هر هکتار زعفران کاری جهت امر کاشت، داشت و برداشت و جداسازی کلاله از سایر اجزاء گل به 270 نفر روز کار نیاز دارد. با توجه به اینکه هر 200 نفر روز کار در سال یک شغل دائم ایجاد می نماید، در وضع موجود هر هکتار زعفران بیش از یک نفر اشتغال زائی دارد. از طرفی نظر به اینکه داشت و برداشت زعفران کار سخت و طاقت فرسایی نمی باشد، تقریباً تمام اعضای خانوار کشاورز می توانند در امر کاشت، داشت و برداشت و جداسازی کلاله کمک نمایند.

زعفران ارزش اقتصادی بالایی دارد.

بر طبق برآوردهای انجام گرفته، میانگین تولید محصول سالیانه به ازاء هر هکتار حدود 5 کیلوگرم کلاله خشک زعفران است که با توجه به قیمت بالای زعفران، درآمد خوبی نسبت به سایر محصولات با توجه به آب مصرف شده عاید کشاورز خواهد شد.

زعفران صادرات می شود و ارز آوری خوبی دارد.

بیشتر زعفران تولیدی ایران به سایر کشور ها صادر می شود که با توجه به ارزش آن، درآمد قابل قبولی عاید ایران می گردد.

با یکبار کاشت زعفران می توانیم 8 الی 9 سال از آن بهره برداری و استفاده کنیم.

محصول زعفران ماندگاری زیادی دارد.

کاشت، داشت و برداشت زعفران به ماشن آلات سنگین و تکنولوژی پیچیده نیاز ندارد.

زعفران تولید شده حجم کمی دارد و نیاز به انبارهای بزرگ نداشته و حمل و نقل آن راحت است.

 

موارد مصرف زعفران:

رایج ترین مورد مصرف زعفران، استفاده از آن به عنوان چاشنی در غذاها می باشد . در سال های اخیر به دلیل گرایش جامعه به مصرف افزودنی های طبیعی، استفاده از زعفران به عنوان یک رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی رو به فزونی گذاشته است. این گیاه از نظر خصوصیات ویژه دارویی بسیار حائز اهمیت می باشد. از جمله کاربردهای دارویی آن که از سالیان گذشته مورد استفاده قرار می داده اند می توان به درمان بیماری هایی همچون سرماخوردگی، آبله، افسردگی ، آلزایمر، آسم، سرطان، طاعون و بیماری های تنفسی اشاره کرد. امروزه پژوهش های علمی خواص ضدسرطانی، ضدتومور، ضدجهش (جلوگیری از جهش) و آنتی اکسیدانتی و آن را به خوبی ثابت کرده است. از دیگر موارد مصرف این گیاه می توان به کاربرد آن در صنایع نساجی و تولید روغن زعفران اشاره کرد.

موارد استفاده از زعفران در جهان بسیار متعدد است و به سبب رنگ زیبا، عطر و طعم دلپذیر و خواص دارویی که دارد، کاربردهای عمده زیر را می توان برای آن برشمرد.

- از عطر زعفران به عنوان ادویه رنگ و برای عطر بخشیدن به مواد غذایی که اشتهاآور می باشد؛ می توان استفاده کرد.

- در تهیه شیرینی جات و نوشابه و شربت کاربرد وسیعی دارد.

- گیاهی دارویی بوده که به منظور صفای چهره و تسکین کبد، تقویت کننده کبد و نشاط آور و شستشو دهنده مثانه، خواب آور، تقویت کننده قلب و طحال و همچنین درمان سخت زایی، سنگ مثانه، بی خوابی و خارش چشم، تنگی نفس، نقرس و درد مفاصل، سر درد و گوش درد مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

محصولات آموزشی مرتبط با زراعت و اصلاح نباتات


5,000 تومان10,000 تومان
علائم و نقش عناصر غذایی پر مصرف در گیاهان زراعی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت ذرت

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت سویا

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت، داشت و برداشت پنبه

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کاشت، داشت و برداشت نخود

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت لوبیا

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت کلزا

5,000 تومان10,000 تومان
فیلم آموزشی کاشت کنف و تولید الیاف از این گیاه

34,000 تومان68,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت گلرنگ

94,000 تومان188,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت گندم

54,000 تومان108,000 تومان
کاملترین مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت چغندر قند

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان

54,000 تومان108,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت سیب زمینی

54,000 تومان108,000 تومان
پکیج آموزش کامل کاشت زعفران بصورت خاکی

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کنجد

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزش کاشت، داشت و برداشت ارزن

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت کینوا

24,000 تومان48,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت پیاز

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت یونجه

34,000 تومان68,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت داشت و برداشت سورگوم

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت ماش

15,000 تومان30,000 تومان
مجموعه آموزشی کاشت، داشت و برداشت عدس