فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
بز مورسیا گرانادا بومی جنوب شرق اسپانیا ( مناطق مورسیا، آلمریا، گرانادا و الی کانته ) است. این نژاد از بزهای اسپانیا، به دلیل سهولت در پرورش و تحمل شرایط نامساعد محیطی و تولید شیر مناسب مورد توجه قرار گرفته است. بز مورسیا چندین دهه است که به کشورهای آرژانتین، برزیل، مکزیک، آفریقای شمالی و ونزوئلا صادر می شود. در حال حاضر تعداد این بزها در جنوب شرقی اسپانیا حدود ۴۰۰ هزار رأس برآورد می شود که حدود ۱۵۰ هزار رأس از آن ها در منطقه مورسیا پراکنده هستند.
آلپاین یکی از مشهورترین نژادهای بز در جهان است که زادگاه آن کشور فرانسه است. بز نژاد آلپاین نیز دارای میزان شیردهی بالاست و نسبت به تغییرات محیطی بسیار مقاوم و سازگار است. بز آلپاین یکی از بهترین و خوشمزه ترین شیرهای بز در جهان را داراست که برای تولید انواع فراورده های لبنی مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اخیر نژاد بزهای آلپاین به کشورهای دیگر نیز وارد شده است و باعث به وجودآمدن نژادهای جدیدی از آن شده است که به اختصار آن ها را معرفی می کنیم.
زیستگاه اولیه بز سانن در منطقه سانن و سمینتال علیا (کانتن برن) است که بعدها از این مناطق به دیگر نقاط سوئیس گسترش یافته است. ولی در میان تمام نژادهای شیری بز در دنیا، نژاد سانن بیش ترین پراکنش را داراست و پرورش آن نتایج عالی داشته است. از ویژگی های برجسته این نژاد، سازگاری بالا با رژیم های خوراکی گوناگون و اقلیم های متفاوت از جمله مناطق کوهستانی و دشت است. نژاد سانن معتبرترین و پرطرفدارترین بز در جهان است.
نژادهای متعدد بز با کیفیت های متفاوت در دنیا وجود دارند. بزهای یک نژاد تا حد زیادی متفاوت اند. بسیاری از این تفاوت ها بین نژادها یا داخل نژادی از والدین به نتاج آن ها منتقل می شوند. بنابراین انتخاب دقیق بزهایی که به عنوان والدین گله به کار می روند، می تواند به بهبود کلی در یک گله منجر شود.
پرورش بز از دیرباز یکی از مشاغل عمده دامداران بوده است و باتوجه به نیاز روزافزون جامعه به منابع غذایی ارزشمند، پرورش بز روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند. لازمه تداوم و پیشرفت در پرورش بز باتوجه به مشکلات انبوهی که بر سرراه تولیدکنندگان قرار دارد، افزایش تولید و افزایش بهره وری از طریق اقدامات اصلاح نژادی و مدیریتی است.
حدود ۶۵-۶۰ درصد هزینه های جاری یک مرغداری گوشتی را جیره غذایی تشکیل می دهد، بنابراین مرغداران باید سعی نمایند از جیره هایی استفاده نمایند که ضمن تأمین کلیه مواد غذایی مورد نیاز گله اقتصادی ترین جیره نیز باشد.
با افزایش وزن گله نیازهای آنها مرتباً تغییر می یابد و تغییر جیره غذایی باید بر اساس میانگین وزن گله صورت گیرد و هر چه تنوع جیره ها بیشتر باشد، نتیجه مطلوب تری حاصل می گردد به طور کلی دو شیوه برای استفاده از جیره های مختلف غذایی در طول دوره پرورش به شرح ذیل پیشنهاد می گردد:
در روزهای اول پرورش جوجه نیاز به نور بیشتری است و هر چه سن و در نتیجه وزن جوجه ها افزایش یابد باید از میزان شدت نور کاسته شود به طوری که تا ۵ روزگی برای هر متر مربع سالن 5 وات ( معادل ۶۰ لوکس ) از ۶ تا ۲۰ روزگی ۳ وات ( معادل ۳۶ لوکس ) و بعد از آن تا پایان دوره ۱ وات ( معادل ۱۲ لوکس ) نور محاسبه شود. معمولاً مرغداران فکر می کنند نور بیشتر برای پرورش جوجه مناسب تر است. در حالی که نور زیاد باعث تحرک بیشتر جوجه و هدر دادن انرژی و افزایش ضریب تبدیل غذایی می گردد.
1 - فاصه بین هر دانخوری با آبخوری کناریش نباید بیشتر از ۱/۵ متر ( یک و نیم متر ) باشد.
2- حرارت آب حدود 17 - 25 درجه سانتی گراد باشد.
اهمیت کیفیت جوجه یک روزه از آن جاست که مرغدار برای موفقیت باید پتانسیل ها و ظرفیت های لازم را در اختیار داشته باشد و به کمک حسن مدیریت این پتانسیل ها و قوه ها را به فعل و عمل تبدیل کند. چنانچه جوجه یک روزه کیفیت لازم را نداشته باشد، از دست مدیریت خوب هم کاری ساخته نیست.
در زمینه پرورش جوجه گوشتی کتاب ها و رسالات متعددی به چاپ رسیده است اما هنوز جای نوشته ای جامع و متکی بر نکات عملی و مفید که تمام مراحل پرورش را در برگرفته باشد و بتواند ارتباط مؤثری با جامعه مرغدار برقرار نماید خالی است. هدف پکیج آموزش مرغ تخم گذار و پکیج آموزش مرغ گوشتی پر کردن خلاء مذکور بوده و در آن آموزش عملی نکات مفید و پرهیز از تفصیل در نکات نظری و تئوریک و ارائه مطالب به شیوه ای گام به گام از جوجه یک روزه تا مرغ قابل فروش آورده شده و سعی شده است که مطالب با لحن آمرانه و دستوری القا نشود بلکه به دلایل مؤید آن هم پرداخته شود تا در ذهن مرغدار اهمیت و ضرورت هر دستورالعمل روشن گردد و در نتیجه رغبت بیشتری برای اهتمام و جدیت در عملی کردن آنها ایجاد شود.
تاریخ پرورش گوسفند و بز در ایران به گذشته های دور می رسد. به دلایل اکولوژیکی، محیطی و اجتماعی - اقتصادی، گله داری از مشاغل مهم و اصلی ساکنین فلات ایران بوده است. از آ ن جائی که برخی از پیامبران عظیم الشأن به حرفه چوپانی مشغول بودند، این شغل جنبه تقدس و مذهبی پیدا نموده است. در کتاب اوستا از گوسفند به عنوان حیوان سودمند نامبرده شده است.
ادامه مطلب: تاریخچه پرورش گوسفند و بز در ایران و اهمیت پرورش گوسفند و بز