فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
یکی از مهم ترین بیماری هایی که کشاورزان در مورد خربزه گرفتار آن هستند پوسیدگی طوقه و ریشه خربزه یا بوته میری است که همه ساله خسارت زیادی به کشاورزان در شرایط کشت در فضای باز وارد می سازد که این عامل در گلخانه نیز در صورت انتشار بیماری اتفاق خواهد افتاد. لذا ضدعفونی بستر با استفاده از نور آفتاب بسیار مهم است.
کاشت خربزه در گلخانه به دو صورت مستقیم و نشا می تواند صورت پذیرد:
در کاشت مستقیم خربزه در گلخانه بذور به صورت مستقیم در خاک زمین اصلی گلخانه در تاریخ کاشت مناسب کشت می شود. که زمان مناسب آن در مناطق گرمسیری تا نیمه گرمسیری اوایل آذر تا نیمه اول دی ماه است.
رشد روزافزون جمعیت و نیاز به غذای بیش تر باعث شده است که آب بیش تری در بخش کشاورزی مصرف شود. این امر به ویژه در مناطقی که کشاورزی به منابع زیرزمینی وابسته است، سطح آب های زیرزمینی را کاهش داده است. همچنین کیفیت آب های موجود از جمله شوری آنها نیز مسئله ای مهم برای کشاورزان است. بخش زیادی از آب های کشور، آب های شور و لب شور هستند. بنابراین ضرورت دارد که این آب ها را نیز به عنوان منبع آبی مورد توجه قرار دهیم.
خربزه با نام علمی کوکومیس ملون گیاهی یکساله و از خانوادۀ کدوئیان است و جزء گیاهان نیمه مقاوم به شوری به حساب می آید. خربزه یکی از مهم ترین گیاهان باغبانی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است و در مناطقی که تهدید شوری آغاز شده است یا قبلاً وجود داشته است، کاشته می شود. آستانۀ تحمل به شوری ارقام مختلف خربزه با هم تفاوت دارد و در منابع نیز عدد مشخصی برای آن ذکر نشده است. آستانۀ تحمل به شوری گیاه گرمک در روش آبیاری قطره ای 2/3 دسی زیمنس بر متر اعلام شده است. آستانۀ تحمل به شوری طالبی و گرمک 1/4 و هندوانه 1/3 دسی زیمنس گزارش شده است.
آن بخش از اندام های قارچ را که پرورش دهندگان هنگام کشت در بستر ، مورد استفاده قرار میدهند در اصطلاح اسپان می گویند که مساوی بذر در مورد گیاهان عالی در نظر گرفته می شود.
کیفیت بذر ، پایه و اساس موفقیت در تولید قارچ خوراکی است. چنانچه بذر فاقد کیفیت مطلوب مناسب باشد ، موفقیتی در کشت قارچ حاصل نخواهد شد. هر چند سایر شرایط کاملا مهیا باشد. در گذشته – یعنی زمانی که پرورش قارچ خوراکی مراحل اولیه خود را پشت سر می گذاشت – زارعان برای تهیه اسپان با برداشت آن قسمت از خاک اراضی که قارچ در آن ( به طور طبیعی ) رشد کرده بود به مقداری که فکر می کردند میسیلیوم قارچ در آن وجود دارد، بر می داشتند و سپس آن را روی بستری که از پیش اماده شده بود پخش کرده و پس از این که میسیلیوم کاملا سطح بستر را می پوشاند از آن برای مایه کوبی سایر بسترها استفاده می کردند. بخشی از آن را نیز خشک کرده و در مراحل بعدی مورد استفاده قرار می دادند.
1) مرحله رویشی یا اسپان ران
2) مرحله زایشی یا مرحله بارگیری
1) طول دوره : این مرحله 20 روز طول می کشد.
برای پرورش قارچ صدفی از دستور زیر می توان استفاده کرد:
1) طول دوره : 20 روز
2) دما : 25 درجه سانتیگراد
3) رطوبت : 75 درصد
تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشورهایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یافته بودند آن را فاش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشورهای مختلف جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصرف قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی مفید دارند. از این رو کشور ما نیز باید بعنوان یک کشور در حال توسعه در راستای اجرای یکی از محورهای مهم توسعه یعنی تأمین سلامت غذایی جامعه تلاشی گسترده را در جهت شناخت، مصرف و تولید این محصول با امکانات فراوان و بالقوۀ موجود آغاز نماید.
آشنایی بشر با قارچ به دوران باستان باز می گردد و از آثار به جای مانده در آن زمان می توان تشخیص داد که انسان هایی که در آن دوران می زیسته اند به قارچ بعنوان یک شکار می نگریسته و به دلیل ارزش غذایی بالا و نقش آن در درمان بیماری ها اهمیت خاصی برای آن قائل بوده اند. این که قارچ بعنوان یک مادۀ غذایی و داروئی مورد مصرف انسان های آن عصر قرار می گرفته بخوبی روشن است اما این که آیا انسان ها در عصر باستان از روش های تولید قارچ اطلاعاتی در اختیار داشته و یا به کشت و پرورش آن می پرداختند هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد و طبق اسناد تاریخی به اثبات نرسیده است.
به خاطر داشته باشید که برخی انواع قارچ ها سمی هستند؛ اگرچه ممکن است که ظاهرشان به قارچ های خوراکی شبیه باشد.
یکی از سمی ترین قارچ ها کلاه مرگ است که می تواند در عرض 12 ساعت باعث مرگ انسان شود گونه های سمی دیگر تولید بیماری شدید می کنند اما بندرت باعث مرگ انسان بالغ می شوند.