فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
استفاده از نهال مرغوب سالم و مطمئن از ارقام اصیل و پر محصول بدون تردید از مهمترین موارد قابل توجه در احداث باغ اجیر و تولید تجاری میوه انجیر برای کشت در اراضی شیب دار می باشد. چراکه هرچند، سایر شرایط در حد مطلوب تامین گردند، احداث باغ انجیر با نهال های نامرغوب، ضعیف و غیر مطمئن از نوع رقم دلخواه و یا بیمار، کاری عبث، بیهوده و هدر دادن سرمایه و حتی تخریب اراضی شیب دار است. چون مدتی پس از کاشت نهال ها، یا بسیاری از آنها خشکیده و یا این نهال ها به درختانی ضعیف و رنجور تبدیل خواهند شد که از نظر رشد و میزان تولید محصول با درختان سالم از همان رقم قابل مقایسه نیستند.
ادامه مطلب: کاشت انجیر و انتخاب رقم و پایه انجیر برای احداث باغ انجیر
با توجه به خشکسالی های پی در پی چندین سال اخیر آزمایش های گسترده ای توسط پژوهشگرهای بخش کشاورزی جهت کاهش اثرهای ناگوار خشکسالی انجام شده که نتیجه آن ارائه راهکارهایی به دست اندرکاران بخش اجرا و همچنین باغداران بوده است که یکی از این موارد کاشت گونه های گیاهی متحمل به تنش خشکی مثل انجیر است. اراضی شیب دار فرصتی برای کار آفرینی و بهره وری بهینه از زمین است، به شرط این که با رعایت نکات فنی و بهره مندی از علم و تجربه به بهترین شکل، احیا و نگهداری گردند.
هرس درخت انجیر قطع و برداشتن قسمت هایی از درخت است که در برگیرنده ی فن، دانش و هنر باغبانی به منظور کنترل رشد و میوه دهی بهینه می باشد. هرس نگهداری انجیر، در سال هایی که نیاز آبی انجیر با بارندگی یا با آبیاری تکمیلی برآورده می شود، به تنهایی دارای اثرات سودمندی است. اما اثرات ارزشمند هرس نگهداری در سال های کم باران و بدون آبیاری تکمیلی، همراه با هرس شدید جهت مقابله با خشکسالی مشاهده می شود.
به همان اندازه که درخت انجیر به گرمای زیاد مقاوم است نسبت به سرما، مخصوصاً در دوره جوانی حساس است و سرما یک عامل محدود کننده در کاشت این درخت محسوب می شود در نواحی مرطوب میوه آن درشت و دم آن طویل می گردد ولی مقدار شیرینی میوه کم می شود در هوای خشک و گرم دم میوه کوتاه شده گاهی به کلی از بین می رود اما اندازه میوه کوچک و مقدار شیرینی آن زیاد است. مناطق مناسب کشت از حاشیه دریا تا ارتفاع ۱۸۰۰ متر می باشد.
ادامه مطلب: کاشت انجیر و شرایط مناسب برای کاشت انجیر و رویشگاه انجیر
انجیر با نام علمی .Ficus carica L از جمله گونه های خوراکی متعلق به خانواده توت (Moraceae) می باشد. مدارک معتبر گیاه شناسی نشان دهنده آن است که جنوب عربستان ایران و سوریه منشاء اصلی انجیر خوراکی بوده است. انجیر در تمام نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا وجود دارد و به عنوان یک محصول مهم در تمدن های اولیه ای مدیترانه ای هم ردیف، انگور، خرما و زیتون کاشته شده است.
این کنسرو از میوه های نارس زیتون که دارای مادهی آلی بسیار تلخی است، تهیه می شود که اول باید تلخی این میوه با روش های خاصی گرفته شود .به تدریج که میوه رشد کامل خود را طی می نماید و به مرحله رسیدن، می رسد، رنگ آن از سبز تیره به رنگ سیاه (در برخی از ارقام ) تبدیل می شود که در این مرحله مواد تلخ آن به نام گلوکوزید الووپیکرین تقلیل یافته و طعم بد و تلخی آن تا حد زیادی از بین می رود .
میزان استفاده و نوع کودهای شیمیایی برای درخت زیتون بستگی به سن درخت و همچنین بارور یا غیر بارور بودن آن دارد .
ادامه مطلب: کوددهی به درخت زیتون و توصیه کودی بهینه برای زیتون
اگر چه زیتون در خاک های فقیر با مقدار کم آب هم به رشد خود ادامه می دهد، اما برای دستیابی به محصول اقتصادی مشخص شده است که افزایش رشد گیاه و درصد میوه دهی و بزرگ شدن اندازه میوه و تولید روغن بیشتر، در هر درخت نیز تحت تأثیر آبیاری می باشد.
ادامه مطلب: آبیاری درختان زیتون و مدیریت آبیاری در باغات زیتون
بعد از اینکه زمین باغ زیتون را آماده کردیم، نوبت به کاشت نهال های زیتون می رسد. اما قبل از کاشت نهال های زیتون، ابتدا باید تراکم کاشت نهال های زیتون را مشخص کنیم.
باغ زیتون باید درهر منطقه با توجه به شرایط اقلیمی و مسائل اقتصادی احداث گردد و در محل هائی که امکان صدمه باغ در اثر عوامل نامساعد وجود دارد از احداث باغ پرهیز نمود. در احداث یک باغ هدف اصلی توسعه حداکثر سطح باردهی در حداقل زمان ممکن می باشد.
زیتون در سطح تجاری به روش های مختلفی تکثیر می شود که مهمترین آنها عبارتند از :