فیلم و نرم افزارهای آموزشی کشاورزی، دام و طیور و آبزی پروری
روش دانلود: ارزان و فوری
روش ارسال دی وی دی: قیمت محصولات + 130 هزار تومان هزینه تکثیر، بسته بندی و پست پیشتاز
گل محمدی بدون آبیاری هم رشد می کند اما در گلستان های آبیاری شده میزان برداشت گل بیشتر است. این مزیت موجب شده تا از آن در بیابان زدایی نیز استفاده شود. البته باید در نظر داشت که کشت گل محمدی یک کشت دیم محسوب شده و رعایت تمامی ضوابط دیم در این گیاه الزامی است.
با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک ایران و کمبود منابع آبی در کشور، آب به عنوان یکی از عوامل محدود کننده تولید، نقش مهمی را در تعیین نوع فعالیت های کشاورزی ایفاء می کند. تغییر الگوی کشت یک راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است. با تغییر الگوی کشت از محصولاتی که به آب زیاد در طول دوره رشد خود نیازمند هستند به سمت محصولات با مقاومت بالاتر نسبت به کم آبی و محصولاتی که سازگاری بیشتری با شرایط اقلیمی و منطقه ای خشک و نیمه خشک دارند، می توان گامی در جهت مدیریت صحیح آب و افزایش بهره وری آن در کشور برداشت.
گل محمدی را می توان از راه قلمه زدن، پاجوش، خوابانیدن و پیوند زدن بر روی پایه های وحشی تکثیر کرد. به طور معمول از راه قلمه زدن شاخه های نیمه وحشی در پاییز و بهار و یا از روش ویژه پاجوش زایی، ازدیاد آن انجام می گیرد.
از شاخص ترین صفاتی که در گل محمدی می توان ذکر کرد، بقاء و سازگاری گل محمدی به خشکی است. گواه این مسئله گلستان های مختلف در مناطق کاشان، فارس و کرمان که در طول سال فقط 2 تا 3 بار و بعضاً مناطقی که اصلاً آبیاری انجام نمی شود، می باشد . به تجربه ثابت شده در مناطقی که بارندگی از 250 میلی متر بیشتر باشد، کشت دیم آن امکان پذیر است؛ گرچه به طور مسلم کاهش عملکرد اقتصادی در آن مشاهده می شود.
از گل محمدی در صنایع غذایی و آشامیدنی، شامل انواع نوشیدنی ها، شیرینی ها، ژله ها، دسرها، مربا و گل آرایی، تهیه بالشتک های خوشبو و تزیین سبدهای خشک استفاده می شود. اجزای مختلف گیاه گل محمدی به ویژه گل های آن ارزشمند هستند و در صنایع مختلف دارویی، غذایی، عطرسازی، آرایشی و تزئینی کاربرد دارند. گل محمدی از قدیم در طب سنتی برای درمان دردهای روماتیسمی، ناراحتی های خونی و گلودرد استفاده می شد و همچنین برای درمان عارضه های یائسگی، بیماری ها و نارسائی های دستگاه تنفسی، زخم دهان، بی خوابی و افسردگی نیز بسیار مفید می باشد.
گل محمدی و فراورده های آن به علت خواص متعدد درمانی و بهداشتی آرایشی و تغذیه ای و حتی دینی و مذهبی، از گذشته های دور محبوب همگان بوده است. ایرانیان نخستین کسانی بوده اند که به ویژگی های خوراکی و درمانی گل محمدی پی برده اند. صدها سال است که گل سرخ، گلی دوست داشتنی به شمار می رود و از هیچ گلی به اندازه گل محمدی در سروده های سرایندگان ستایش نشده است. فراورده های گل محمدی شامل گلاب و اسانس و گلبرگ و نهنج خشک است.
ایزینیا فتیدا نوعی کرم خاکی است که ترجمه نام آن در زبان فارسی (( کرم قرمز خاکی حلقوی بارانی )) است که در سطح جهانی به کرم قرمز کالیفرنیایی یا کرم ببری معروف است. در صورت وجود شرایط مناسب و فضای کافی دو کرم با سن ۶ هفتگی و در مدت شش ماه می توانند تعداد ۲۰۰۰ کرم جدید تولید کنند. حدود ۵ کیلوگرم کرم پس از گذشت دو سال به ۲ تن افزایش پیدا می کنند.
روش های مختلفی برای تولید ورمی کمپوست وجود دارد که در اینجا ساده ترین روش که روش پشته ای است شرح داده خواهد شد.
ادامه مطلب: ایجاد کارگاه تولید ورمی کمپوست و تولید ورمی کمپوست
به طور کلی گونه های مختلفی از کرم های خاکی یافت می شوند که بسته به موضوع کار و هدف گونه انتخابی متفاوت خواهد بود. این اهداف می تواند شامل موارد ذیل باشد:
1- افزایش حاصلخیزی و بهبود ساختمان خاک.
۲- افزایش محصول.
3-تولید مکمل غذایی جهت تغذیه دام، آبزیان و طیور.
ورم یک کلمه لاتین به معنای کرم و کمپوست به معنای کود آلی است و معادل فارسی آن، پوسال می باشد . در فرآیند تولید ورمی کمپوست از کرم های خاکی و ریز جانداران برای تبدیل ضایعات آلی به ماده ای سیاه رنگ و غنی از مواد غذایی مورد نیاز گیاهان با بوی خاک که ورمی کمپوست نامیده می شود، استفاده می کنند. این مواد هنگام عبور از لوله گوارش کرم آغشته به مخاط دستگاه گوارش ( ویتامین ها و آنزیم ها ) شده و در نهایت به عنوان یک کود آلی غنی و بسیار مفید برای ساختمان و بهبود عناصر غذایی خاک تولید و مورد مصرف واقع می گردد.
عوامل مختلف اقلیمی مانند کاهش دما در پاییز، سرمای زمستان، دما و بارندگی در دوره رشد همگی بر رشد و تولید محصول انجیر مشکی تأثیر می گذارد بر اساس مشاهدات میدانی از باغ های انجیر مشکی و پرسشنامه های جمع آوری شده گلدهی درخت انجیر مشکی در منطقه پلدختر از اواخر بهمن ماه آغاز و در خردادماه زمان فندقه شدن میوه اتفاق می افتد و اواخر تیرماه برداشت آغاز می گردد. از منطقه پلدختر به سمت معمولان جوانه زنی برگ و گلدهی تا ماه اسفند و فروردین به تاخیر می افتد.